Navigácia

  • Valentínska lyžovačka

    14. 2. 2024
  • Ja som Inna

    Žiaci 1.- 4. ročníka si valentínske  predpoludnie obohatili divadlom, ktoré im sprostredkovalo CVČ v Košťanoch nad Turcom. Predstavenie Ja som Inna rozpráva dojímavý príbeh o samote, prekonávaní strachu z ľudí a hľadaní dôvery v súčasnom svete.

    Po skončení divadelného predstavenia sa žiaci naučili, aké typy bábok bábkoherci využívajú, akým spôsobom sa s nimi hrá, ako sa má pohybovať herec. Žiaci si mali možnosť vyskúšať pohyb herca v maske, hru  s manekýnom alebo využívanie tieňohry.

    Naši žiaci sa nilenže zabavili, ale sa aj naučili niečo z tajomstiev bábkového divadla.

  • Lyžiarsky výcvik

    Pozrite si úspešný začiatok lyžiarskeho výcviku našich siedmakov.

  • Karneval

  • Žiaci 1. stupňa sa tešia na divadlo

    Žiaci 1. stupňa sa tešia na divadlo

    Deväťročná Inna žije v detskom domove, nerada si umýva ruky a nerada sa češe. Riaditeľka detského domova, ktorá ju nemá rada, dá toto „vytŕčajúce“ dieťa na adopciu Gorile, ktorá sa jedného dňa zjaví v detskom domove. Napriek prvotnému strachu sa Inna s Gorilou zblíži. Gorila, mimochodom vášnivá čitateľka, síce žije na smetisku a živí sa predajom „starožitností“, sa stane pre Innu tou najlepšou spoločníčkou. Inna v nej objaví spriaznenú dušu, ktorej nezáleží na tom, či má umyté ruky, ale na nej samej. Dokáže jej poskytnúť lásku a pocit bezpečia, ktoré jej v detskom domove chýbali. Do príbehu však zasiahnu dospelí a všetko sa začne komplikovať!

    Predstavenie Ja som Inna, rozpráva dojímavý príbeh o samote, prekonávaní strachu z ľudí a hľadaní dôvery v súčasnom svete.

  • Vyhodnotenie odznaku všestrannosti

    V novembri 2023 boli odoslané do Slovenského olympijského klubu výsledky žiakov vo viacboji všestrannosti. Minulý týždeň nám boli doručené výsledky. Z celkového počtu 39 žiakov (16 dievčat a 23 chlapcov) získalo 14 žiakov zlatý odznak, 14 žiakov strieborný odznak a 11 žiakov bronzový odznak. Na prvom mieste medzi chlapcami sa umiestnil Markus Bulka (5440 bodov), na  druhom mieste Róbert Janík (5180 bodov) a na treťom mieste Tadeáš Gálik (5090 bodov). Na prvom mieste medzi dievčatami skončila Terézia Hamzová (4470 bodov), na druhom mieste Terézia Žitniaková (4460 bodov) a na treťom mieste Lucia Koraušová (4330 bodov). Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí našu školu reprezentovali. Sme na všetkých žiakov veľmi hrdí!

  • Vianočné blahoželanie

    Vážení rodičia, milí žiaci a priatelia školy,

    prajeme Vám príjemne strávené chvíľky pohody,

    pokojné sviatočné dni, ako aj úspešný štart do nového roka! 

    Zároveň Vám ďakujeme za celoročnú spoluprácu a priazeň.

    Kolektív zamestnancov ZŠ s MŠ Benice

     

  • MŠ v prevádzke od 8. 1. 2024

    MŠ v prevádzke od 8. 1. 2024

    Z dôvodu nízkeho záujmu rodičov o umiestnenie detí do MŠ po Novom roku bude prevádzka pokračovať až od 8. 1. 2024.

  • Vianočný turnaj v hádzanej

    V stredu 20.decembra 2023, sa uskutočnil v rámci výchovy k zdravému životnému štýlu a výchovy k olympionizmu, turnaj žiakov 7.- 9. ročníka v hádzanej. Hlavným cieľom bolo naučiť žiakov zmysluplne tráviť voľný čas, zvýšiť kvalitu zápasovej hry a ponúknuť žiakom možnosť porovnania sa s inými triedami. Žiaci a žiačky spojili sily v rámci ročníkov, čim zároveň zlepšovali vzťahy s rovesníkmi z druhej triedy. Medzi chlapcami zvíťazili žiaci deviateho ročníka, na druhom mieste sa umiestnili siedmaci a na treťom ôsmaci. U dievčat bolo poradie rovnaké ako u chlapcov a na prvom mieste skončili žiačky deviateho ročníka, na druhom mieste žiačky siedmeho a na treťom mieste žiačky ôsmeho ročníka.

  • Vianočný turnaj v basketbale

    V stredu 13.decembra 2023, sa uskutočnil v rámci výchovy k zdravému životnému štýlu a výchovy k olympionizmu, turnaj žiakov 7.- 9. ročníka v basketbale. Hlavným cieľom bolo naučiť žiakov zmysluplne tráviť voľný čas, zvýšiť kvalitu zápasovej hry a ponúknuť žiakom možnosť porovnania sa s inými triedami. Žiaci a žiačky spojili sily v rámci ročníkov, čim zároveň zlepšovali vzťahy s rovesníkmi z druhej triedy. Medzi chlapcami zvíťazili žiaci ôsmeho ročníka, na druhom mieste sa umiestnili deviataci a na treťom siedmaci. U dievčat zvíťazili žiačky deviateho ročníka, na druhom mieste skončili žiačky siedmeho a na treťom mieste žiačky ôsmeho ročníka.

  • Oznámenie

    Oznámenie

    Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Benice 96 oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje dňa 22. decembra 2023 riaditeľské voľno z prevádzkových a organizačných dôvodov, kedy bude prevádzka ZŠ a MŠ prerušená. Vyučovanie bude pokračovať podľa platného rozvrhu hodín od 8. januára 2024.

  • Poplatky

    Poplatky

    Vážení rodičia,

    v prípade, ak nemáte uhradenú stravu Vášho dieťaťa, poplatok za ŠKD či (vrátane decembra 2023), žiadame Vás obratom vyplatiť si svoje podlžnosti.

    Školné (MŠ, ŠKD): č. ú.: SK09 0200 0000 0016 6258 7351 (žiadame uhradiť vždy do 10. dňa v mesiaci)

    Strava: č. ú.: SK84 0200 0000 0016 3023 1457

    Ak máte všetky poplatky uhradené, pokladajte, prosím, túto správu za bezpredmetnú.

                                                                         

     

  • Mikuláš

    Mikuláša sa dočkali nielen deti v materskej, ale aj v základnej škole. Za pekné básničky a pesničky boli všetky deti odmenené sladkým balíčkom.

  • Očakávanie Mikuláša v MŠ

    Aj deti v škôlke netrpezlivo očakávali príchod Mikuláša a jeho pomocníkov. Mikulášovi pomohla aj maminka Hanka V., ktorá pre deti pripravila krásnu a voňavú nádielku v košíku, a tak čakanie bolo oveľa príjemnejšie.

  • Vianočný koncert

    Dňa 30.11. 2023 sme prežili nezabudnuteľné chvíle na vianočnom koncerte. Zazneli na ňom najkrajšie vianočné melódie a koledy, napr. Tichá noc, Ave Maria, Benedictus a mnohé ďalšie v podaní Jara Gažu (spevák skupiny Arzén) a Juraja Jaroščiaka.

  • Matej Tóth si na nás spomenul

    Už takmer rok naša škola spolupracuje s O2 Športovou akadémiou Mateja Tótha. Žiaci pod vedením našich dvoch vyškolených p. učiteliek pravidelne trénujú, čím získavajú všeobecný športový základ, ale aj motiváciu a pozitívny vzťah k pohybu. A Matej Tóth so svojim tímom si v týchto predvianočných dňoch spomenul aj na nás a poslal nám milý pozdrav.

  • Demeter a jeho telo

    November bol mesiacom, kedy škôlkari objavovali svoje telo a učili sa, ako sa starať o svoje zdravie. Výsledkom ich snaženia bol kamarát Demeter, ktorého deti zhotovili recykláciou odpadového materiálu. Na oplátku ich naučil, z čoho sa skladá jeho (ale aj ich) telo.

  • Výchova k zdravému životnému štýlu a olympizmu

    Dňa 14. novembra sme u nás v škole v rámci výchovy k zdravému životnému štýlu a olympizmu predstavili žiakom olympijský šport JUDO. Našimi hosťami boli 2-násobný účastník letných olympijských hier v Atlante 1996 a Sydney 2000 Marek Matuszek, dlhoročný reprezentant SR Anton Minárik a dvaja mladí martinskí odchovanci JUDO, reprezentanti SR Marko Hajnecký a Dominik Duong.

  • Rodičovské združenie v MŠ

    Rodičovské združenie v MŠ

    Vážení rodičia,

    pozývame Vás na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v pondelok 4.12.2023 o 16,00 hod.  v priestoroch MŠ.

    Tešíme sa na Vašu účasť!

  • PRELOŽENÉ rodičovské združenie v MŠ

    PRELOŽENÉ rodičovské združenie v MŠ

    Vážení rodičia,

    rodičovské združenie v MŠ je preložené. Aktuálny termín oznámime.

    Za porozumenie ďakujeme!

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Benice 96
    Benice 96, 038 42 Príbovce
  • 043/4294128

Fotogaléria

Kalendár